Nogle børn er lysvågne og har meget at fortælle fra morgenstunden. Dem lytter vi på. Andre børn er søvnige endnu. De får en plads i hyggekrogen og måske et tæppe eller en god bog.

Alle børn kan få morgenmad fra 6.15 til 7.30.

I løbet af et par timer er vi fuldtallige og alle er friske og aktive. Så hjælpes vi ad med at skære frugt og anrette de flotteste fade.

Frugten spiser vi klokken 9.30, når hele gruppen er samlet.

Når vi har spist og ryddet vi op går i gang med dagens aktiviteter. I de forskellige børnegrupperne bliver der nu leget, bygget huse, sunget sange, fortalt – eller hvad der nu er planlagt.

På det her tidspunkt af dagen skal nogen af børnene af sted til Krabbesholm Skov, andre skal måske på udflugt i byen - eller på besøg i vores kolonihave.

Klokken 11.15 spiser vi de medbragte madpakker.

Straks - når det sidste madpapir er krøllet sammen - summer legepladsen af liv og lyse barnestemmer. De fleste børn vil ud at lege og bruge kræfter. Nogen er trætte og de får sig en velfortjent middagslur.

Når klokken bliver 14 skal der igen brændstof på kroppen og mad på bordene.

Hen på eftermiddagen begynder forældrene at komme. De sidste børn bliver afhentet lige før lukketid kl. 16.45.

Dagplejen
Der kommer ofte dagplejebørn og besøger os på legepladsen. Så kender de stedet bedre, når de selv skal begynde i børnehaven.

Rådgivere
Med jævne mellemrum får vi besøg af en tale-hørepædagog, en fysioterapeut eller en psykolog. Skive Kommune har en dygtig stab af rådgivere. Dem får vi hjælp af, når vi har brug for det.

Studiebesøg
Lærkereden får ofte besøg af pædagoger. De vil gerne opleve og høre om, hvordan vi arbejder med børnene i Lærkereden. Vi har haft besøg helt fra England, Skotland, Østrig og Australien.

Publiceret 20-06-2019